Uhapšen Dejan Knežević, pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala

Dejan Knežević, Foto: Luka Zeković

Pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević uhapšen je zbog navodne povezanosti sa dijelom nedavno uhapšene grupe, koju Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

Izvor: Vijesti

Prema istim informacijama, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), Kneževića su lišili slobode nešto poslije 17 časova, po nalogu SDT-a.

Radonjić: Knežević uhapšen zbog osnova sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju i počinio druga krivična djela

Državni tužilac i portparol SDT-a, Vukas Radonjić rekao je “Vijestima” da je u nastavku akcije koju SPO preduzima po nalogu i zajedno sa SDT, a na osnovu višemjesečnog planiranog i koordinisanog djelovanja SDT, SPO i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – Eeropola, danas uhapšen vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala, D. K., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela.

“Specijalno državno tužilaštvo će o svojim daljim radnjama i stanju postupka blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinsoti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi”, kazao je Radonjić.

Uprava policije: Imajući u vidu fazu postupka, odnosno zakonska ograničenja, ne može se saopštiti više detalja

Iz Uprave policije je zvanično potvrđeno da je uhapšen Knežević.

“Danas je lišen slobode v. d. pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Dejan Knežević. Imajući u vidu fazu postupka, odnosno zakonska ograničenja, ne može se saopštiti više detalja. Policija sarađuje i postupa po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u ovom slučaju”, ističe se u saopštenju.

Branioci Kneževića potvrdili hapšenje

Branioci pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejana Knežević, advokati Borivoje i Željko Đukanović potvrdili su “Vijestima” da je njihov klijent lišen slobode.

“Sproveden je iz prostorija SPO na pretres stana. Kao njegov branilac i ja prisustvujem pretesu. Nakon što se pretres završi dobićemo informaciju o tome da li će biti sproveden postupajućem tužiocu. Naš branjenik zasada nije dao nikakav iskaz”, rekao je “Vijestima” Željko Đukanović.

Željko Đukanović je večeras “Vijestima” kazao da u stanu Kneževića policija nije pronašla ništa što bi ukazivalo na izvršenje bilo kog krivičnog djela.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana