Podignuta optužnica protiv Petra Lazovića i Ljuba Milovića

Lazović i Milović Foto: Libertas Press

Službenici ANB-a i Uprave policije Crne Gore, Petar Lazović i Ljubo Milović se terete za pripadnost kriminalnoj organizacija Radoja Zvicera, jednog od navodinih vođa kavačkog klana. Lazović je uhapšen u julu ove godine, dok se za Milovićem i dalje traga.

Izvor: kriminal.me

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv Lazovića i Milovića nakon istrage koja je inicirana objavom prepiske iz “SKY” aplikacije – softvera za enkripciju komunikacije putem mobilnih telefona, nakon koje je Lazović uhapšen i osumnjičen za kriminalno udruživanje, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja. Lazović je pred tužiocem negirao te navode, a u toku je postupak razmatranja jemstva u iznosu od preko 6,2 miliona eura koje je za njegovu slobodu ponudila porodica Lazović i kompanija “Gufo” sa kojom Lazovići imaju poslovne odnose.

Pored Radoja Zvicera, Milovića i Lazovića na optužnici su: Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Prema navodima optužnice, koju potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore djelovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih djela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana