Uhapšen Rade Milošević, sumnjiči se za stvaranje kriminalne organizacije

Rade Milošević (desno) Foto: Vlada Crne Gore

Bivši direktor Uprave prihoda i carina (UPC) i funkcioner Građanskog pokreta URA, Rade Milošević, uhapšen je sinoć po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). Milošević je priveden u Nikšiću od strane pripadnika Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) u okviru istrage o nestanku zaplijenjenjih cigareta.

Izvor: Kriminal.me

Po nalogu Specijalnog državnog tužilastva, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode bivšeg direktora Uprave prihoda i carina, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije”, saopštio je sinoć portparol SDTa, Vukas Radonjić

Milošević je privođen i početkom oktobra ove godine nakon što je otkriven nestanak jednog od dva šlepera sa cigaretama koje je su trebale biti uništene nakon zaplijene u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Milošević je tada objašnjavao kako je u Upravi prihoda i carina tekao postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, ali nije imao objašnjenje gdje su i kako nestali paketi vrijedni gotovo milion eura.

“Načisto”, TV Vijesti, 4. oktobar 2022

Iz SDT-a tvrde da u pećima nije spaljen broj cigareta popisan u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je dio oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu.

Uprava prihoda i carina organizovala je prvo uništavanje, 30. juna ove godine, u nikšićkoj privatnoj fabrici “Javorak“. U toj operaciji, mimo znanja Uprave policije, pred komisijom UPC koju je imenovao Milošević, uništen je dio ali nikada nije javno objelodanjeno koliko paketa.

Komentarišući hapšenje svog partijskog kolege, aktuelni ministar unutrašnji poslova, Filip Adžić je naveo da je zakon jednak za sve i da je neselektivno postupanje snaga i ideal kojim teži.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana