SDT: Tužilac Čađenović sakrio izvještaj Europola

Saša Čađenović, privođenje (FOTO: RTCG)

“Specijalni tužilac Saša Čađenović uzeo je izvještaj Europola kako se ne bi mogla provjeriti komunikacija Radoja Zvicera i članova kriminalne organizacije koju je formirao” navodi se u naredbi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) o sprovođenju istrage protiv kolege, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, koji je uhapšen u petak.

Izvor: Krimial.me, Libertass press

Portal Libertas objavio je naredbu Specijalnog državnog tužilaštva o sprovođenju istrage protiv Čađenovića. 

U tom dokumentu se navodi da je Čađenović arhivirao predmet protiv osumnjičenih vođa i članova “kavačkog klana”, u cilju prikrivanja izvršenja krivičnog djela. 

“Te je u cilju prikrivanja izvršenja krivičnog djela iz spisa predmeta uzeo izvještaj Europola kako se ne bi mogla provjeriti sadržina komunikacije organizatora kriminalne organizacije i članova kriminalne organizacije,  a koji izvještaj je 22. jula 2021. godine dostavljen na imejl Saši Čađenoviću sa jedinstvnom lozinkom koja je poslata jedino okrivljenom, a koji izvještaj je propisno primio i potvrdio da je potrebno da se pripremi zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć prema nadležmnim francuskim organima, kako bi bio u mogućnosti da krivično goni korumpirane policajce koji se navode u ovom fajlu, čime je Radoju Zviceru, Petru Lazoviću, Ljubu Miloviću, Radoju Živkoviću, Nikoli Spasojeviću, Slobodanu Kašćelanu, Milanu Vujotiću, Radovanu Mujoviću, Radovanu Pantoviću i Nikši Peroviću pribavio korist u vidu nevođenja krivičnog postupka”, naveo je SDT u Naredbi sprovođenju istrage protiv Čađenovića. 

Čađenovićev advokat, Lazar Aković, kazao je da je njegov klijent i pred tužilaštvom i pred sudijom za istragu negirao djela koja mu se stavljaju na teret.   

Naredbu je potpisao specijalni tužilac Miloš Šoškić. Odlukom sudije za istragu Višeg suda, Čađenoviću je određen pritvor do 30 dana. 

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana