Prihvaćeno jemstvo za Lazovića, Viši sud promijenio odluku bez obrazloženja

Petar Lazovic, Foto: Press

Viši sud je definitivno prihvatio jemstvo za Petra Lazovića, jutros je za Istraživački centar MANSa potvrdila PR tog suda, Marija Raković. Odluka o prihvatanju jemstva dolazi svega dvije sedmice nakon što je isti sud odbio garanciju od 1,2 miliona eura koje je za Lazovića ponudila njegova porodica, pa nije jasno zbog čega je vijeće Višeg suda promijenilo svoju odluku.  

Izvor: kriminal.me

Petar Lazović je uhapšen 18. jula ove godine zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim švercom kokaina.

Dio imovine koja se nudila kao garancija da će Petar Lazović biti dostupan nadležnim organima, predmet je provjere Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) koja je početkom oktobra potvrdila da je pokretnut postupak kontrole imovine njegovog oca, Zorana Lazovića.  

MANS je u ranijem istraživanju o imovini kontraverznog policijskog funkcionera, Zorana Lazovića ukazao na sumnju da se kupovina brojnih nekretnina i vozila nije mogla finansirati iz zvaničnih prihoda, te da njegovi sinovi Petar i Marko Lazović svojim primanjima u državnoj upravi nisu mogli opravdati svoj životni stil. Petar Lazović je već sa 19 godina bio u mogućnosti da kupi automobil vrijedan 40 hiljada eura, dok je njegov stariji brat već sa 22 godine kupovao nekretnine vrijedne blizu 70 hiljada eura.

MANS je zatražio da se kompletna dokumentacija na osnovu koje je Viši sud promijenio odluku, učini dostupnom javnosti, uključujući i procjenu nepokretnosti koja se nudi u jemstvo, kao i da javno saopšti na čemu se zasniva nova procjena da u slučaju Petra Lazovića više ne postoji opasnost od bjekstva.  

MANS je pozvao ASK da u što hitnijem roku objavi rezultate kontole imovine Lazovića, kako ne bi došli u situaciju da se sloboda za osumnjičenog „kupuje“ novcem za koji postoji sumnja da je stečen kriminalom.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana