U akciji “Florida I” uhapšeno više osumnjičenih za šverc 6,1 tone kokaina

Foto: Uprava policije CG

U sklopu aktivnosti u borbi protiv teškog i organzovanog kriminala, Uprava policije Crne Gore, je kao nosilac aktivnosti, a uz aktivnu podršku i koordinaciju EUROPOL-a i u saradnji sa organima za sprovođenje zakona Srbije, Italije, Hrvatske, Slovenije, Španije, Portugala i Holandije, procesuirala 28 lica – pripadnika međunarodne kriminalne organizacije koji se dovode u vezu sa krijumčarenjem 6,1 tone kokaina na transnacionalnom nivou.

Autor: Dejan Milovac (Istraživački centar MANS)

U međunarodnoj policijskoj akciji pod nazivom”Florida I” danas je u Crnoj Gori uhapšeno je osam osoba u Crnoj Gori, dok je ukupno procesuirano 28 pripadnika međunarodne kriminalne organizacije koji se dovode u vezu sa krijumčarenjem 6,1 tone kokaina na međunarodnom nivou, potvrđeno je danas uz Uprave policije. Akcija je izvedena od strabe Specijalnog policijskog odjeljenja, a po nalogu specijalne tužiteljke Sanje Jovićević.

“U sklopu aktivnosti u borbi protiv teškog i organzovanog kriminala, Uprava policije Crne Gore, je kao nosilac aktivnosti, a uz aktivnu podršku i koordinaciju EUROPOL-a i u saradnji sa organima za sprovođenje zakona Srbije, Italije, Hrvatske, Slovenije, Španije, Portugala i Holandije, procesuirala 28 lica – pripadnika međunarodne kriminalne organizacije koji se dovode u vezu sa krijumčarenjem 6,1 tone kokaina na transnacionalnom nivou”, saopšteno je danas uz Uprave policije.

U akciji je uhapšeno osam osoba – R.V. (39) iz Nikšića, D.G. (62) iz Kotora, S.M. (42) iz Podgorice, N.P. (55) iz Kotora, B.V. (50) iz Kotora, N.G. (48) iz Danilovgrada, J.E. (27) iz Kotora i M.R. (34) iz Podgorice, dok su I.A. (31), F.R. (35), M.L. (58), J.V. (26) trenutno nedostupni nadležnim organima.

U Crnoj Gori je u sprovođenju aktivnosti učestovalo 200 službenika Uprave policije, a pretresene su 33 lokacije i tom prilikom pronađeno je oduzeto više desetina hiljada eura, bankovnih kartica, satova dokumenata, municije i oružja, jedno motorno vozilo i gliser.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana