Izdata naredba za raspisivanje potjernice za Zvicerom i Milovićem

Viši sud u Podgorici, foto: Boris Pejović

Viši sud u Podgorici izdao je naredbu za raspisivanje potjernice za osumnjičenim vođom “kavačkog klana” Radojem Zvicerom i policijskim službenikom Ljubom Milovićem u predmetu poznatom kao SKY.

Izvor: ND Vijesti

Pored Zvicera i Milovića, izdara je naredba za raspisivanje potjernice i za Radojem Živkovićem, Nikolom Spasojevićem, Milanom Vujotićem i Duškom Roganovićem, potvrdila je Vijestima portparol Višeg suda Marija Raković.

Članom 511 Zakon o krivičnom postupku definiše se da se potjernicu raspisuje policija, a radi obavještavanja javnosti o potjernici ili objavi mogu se koristiti i sredstva javnog informisanja. “Ako je vjerovatno da se lice za kojim je izdata potjernica nalazi u drugoj državi, uz saglasnost ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa, može se raspisati i međunarodna potjernica. Na molbu organa druge države može se raspisati potjernica i za licem za koje se sumnja da se nalazi u Crnoj Gori, ako je u molbi data izjava da će se u slučaju pronalaženja tog lica zatražiti njegovo izdavanje”, piše u Zakonu.

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović uhapšen je 18. jula zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Za ista ta djela tereti se i Milović.

Od osam osoba koje su obuhvaćene istragom šest se vode kao lica koja su nedostupna nadležnim organima Crne Gore i koja se nalaze u bjekstvu. Riječ je o Radoju Zviceru, Dušku Roganoviću, Ljubu Miloviću, Radoju Živkoviću, Nikoli Spasojeviću i Milanu Vujotiću.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana