Uhapšen Petar Lazović, potraga za Milovićem

Foto; Libertas press

Službenik Agencije za nacionalnu bebjednost (ANB) Petar Lazović koga je EUROPOL označio kao člana kavačkog klana uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, saznaje Portal RTCG. Takođe, SDT je izdao nalog za hapšenje policijskog službenika Ljuba Milovića.

Izvor: Kriminal.me

“U krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca, ponovo formiran, po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine, lišen je slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost P.L., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.” navodi se u današnjem saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva.

Iz SDTa su dodali da će osumnjičeni u zakonskom roku biti sproveden na saslušanje specijalnom tužiocu.

Kada je u pitanju policijski službenik Ljubo Milovića, koga je EUROPOL takođe označio kao pripadnika kavačkog klana, izdat je nalog za njegovo hapšenje, ali za sada nema informacija o tome da li nadležni organi imaju pouzdane podatke o njegovoj lokaciji.

Ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić je u nedavnom obraćanju javnosti saopštio da policija nema saznanja da je Milović prešao neku od crnogorskih granica.

Portal Libertas objavio je još prije dva i po mjeseca da su po podacima Europola sa Skaj aplikacije Milović i Lazović članovi kavačkog klana koji su uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju, kao i šverc oružja i cigareta za taj klan.

Početkom ove godine Istraživački centar MANS-a, istraživao je imovinu i prihode porodice Petra Lazovića, ukazujući na značajne nekretnine i vozila koje posjeduju Lazovići.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana