Interpol potjernica: U Beogradu uhapšen Vukašinović

Interpol

“D.V. je jedan od organizatora kriminalne organizacije, koja je djelovala na teritorijama Republike Hrvatske, Ruske federacije, Austrije, Karipskih ostrva, Francuske i Portugala sa ciljem krijumčarenja velikih količina opojne droge kokain iz Južne Amerike u Evropu” potvrđeno je iz Uprave policije

Autor: kriminal.me

Zajedničkom akcijom policijskih službenika Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore i Odjeljenja za operativnu podršku i ciljane potrage Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, juče je u Beogradu locirano i lišeno slobode međunarodno traženo lice D.V. (39) iz Podgorice- naveli su iz crnogorske Uprave policije.

Prilikom lišenja slobode kod Damjana Vukašinovića su pronađena falsifikovana lična dokumenta na drugi identitet.

“D.V. se potražuje po potjernici NCB INTERPOL-a Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.” kazali su iz Uprave policije.

Iz Uprave policije su naveli da je D.V. jedan od organizatora kriminalne organizacije formirane tokom 2018. godine u Crnoj Gori, koja je djelovala na teritorijama Republike Hrvatske, Ruske federacije, Austrije, Karipskih ostrva, Francuske i Portugala sa ciljem krijumčarenja velikih količina opojne droge kokain iz Južne Amerike u Evropu.

-Ova kriminalna organizacija je po uputstvima organizatora, među kojima i D.V., pokušala brodom FLORIDA 2, koji su prethodno za tu namjenu kupili, da prokrijumčari 840 kilograma opojne droge kokain, spakovano u  ukupno 700 paketa,  od Karipskih ostrva do luke Horta u Portugaliji. Droga je pronađena od strane portugalske policije 1. septembra 2018. godine- pojašnjavaju u saopštenju iz Uprave policje.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana