Viši sud blokirao imovinu Tamare Zvicer u Kotoru

Foto: Detective-info.com.ua

Lazar Grdinić, Istraživački centar MANS

Viši sud u Podgorici, po naredbi sudije za istragu Suzane Mugoše, donio je privremenu mjeru zabrane raspolaganja imovinom izvjesne Eme Petrović, koja je suvlasnik placa u Škaljarima zajedno sa Tamarom Zvicer, suprugom navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana – Radoja Zvicera. To je za Istraživački centar MANS-a potvrdila Marije Raković, savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici.

Naime, u list nepokretnosti za katastarsku parcelu br. 833, površine 188m2, čije su suvlasnice Petrović i Zvicer, upisana je privremena mjera obezbjeđenja. Osim toga, privremena mjera upisana je i u list nepokretnosti 948, i to za stan Eme Petrović od 72 m2.

Tamara Zvicer široj javnosti postala je poznata nakon pokušaja ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini, u maju 2020. godine. Nedavno, bila je u žiži interesovanja nakon što je procurjela korespondencija sa aplikacije SKY, a koju je crnogorskim nadležnim organima dostavio EUROPOL, pokazala da je njeno ime sa crvene potjernice Interpola navodno skinuo Enis Baković, bivši pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije.

Podaci EUROPOL-a pokazuju da je Zvicer bila predmet razgovora između Petra Lazovića, operativca ANB-a/Uprave policije i sina Zorana Lazovića, dugogodišnjeg visokog operativca i takođe bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije, i Bakovića, a sve u vezi sa otežanim ulaskom u Crnu Goru, zbog navedenog obavještenja Interpola. Sa druge strane, Radoje Zvicer godinama se označava kao jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana, i trenutno je u bjekstvu. Njega Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore tereti za kriminalno udruživanje, ubistvo i planiranje likvidacija, dok ga organi Republike Srbije potražuju zbog korišćenja lažnog pasoša, i za njime je raspisana međunarodna Interpolova potjernica

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana