Osumnjičeni da su spremali likvidacije

Foto: Unsplash.com

Tužioci i inspektori Sektora za borbu protiv kriminala do dokaza protiv navodne kriminalne grupe došli su analizirajući prepisku s kriptovane Sky ECC aplikacije, koju su im dostavile kolege iz Europola.

Izvor: ND Vijesti

Barane Stefana i Martina JankovićaElvina i Eldina MuratovićaVladimira UlamuMarka Peruničića i Stefana Mićića Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči da su pripremali više likvidacija.

Tužioci i inspektori Sektora za borbu protiv kriminala do tih dokaza, kako je “Vijestima” nezvanično rečeno, došli su analizirajući prepisku s kriptovane Sky ECC aplikacije, koju su im dostavile kolege iz Europola.

Martin Janković i Marko Peruničić, koji su uhapšeni prije dva dana, saslušani su juče pred specijalnim tužiocem Miroslavom Turkovićem.

Branioci Jankovića, advokati Zoran Piperović i Nikola Strugar potvrdili su da je tom Baraninu određeno zadržavanje. Oni, međutim, nijesu željeli da iznose detalje iz istrage, obrazlažući da je predmet označen stepenom tajnosti.

Tokom akcije hapšenja u Baru policajcima je pobjegao Stefan Janković, čiju kuću su inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja pretresali. Nakon što je krenuo da bježi, policajci su pucali uvis u znak upozorenja. Kriminalna grupa čiji članovi su na spisku osumnjičenih bliska je škaljarskom kriminalnom klanu.

Prema informacijama iz istrage, oni su, navodno, pripremali likvidaciju više pripadnika kavačkog kriminalnog klana.

Jednog od njih, Stefana Micića SDT tereti i da je pripadnik kriminalnog klana koji su formirali Baranin Stefan Đukić i Podgoričanin Emil Tuzović, s ciljem likvidacije više osoba, među kojima i bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog kolege tužioca Saše Čađenovića, sutkinje Biljane Uskoković i visokih policijskih funkcionera.

U spisima SDT-a piše da je Mićić prihvatio zadatak dvojice organizatora kriminalnog klana da otme, a potom i ubije smijenjenog pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića. Nije, međutim, objašnjeno kako je Mićić planirao da otme Lazovića. Navodi se da je Baranin, osim starijeg Lazovića, pristao da otme i ubije još dvojicu službenika Uprave policije – Petra Lazovića i Ivana Đokovića.

Ulama je oslobođen optužbi za otmicu i ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana