Uhapšeno više lice po nalogu tužilaštva

Bar, Crna Gora

U policijskoj akciji koja je organizovana juče, pripadnici Uprave policije su u Baru uhapsili više lica po nalogu nadležnog tužilaštva. Iz policije je zvanično saopšteno da se za još jednim licem sa spiska tužilaštva traga.

Izvor: MANS

U Baru su slobode lišeni navodni pripadnici barskog ogranka škaljarskog kriminalnog klana – Stefan Janković (27), Martin Janković (25) Marko Peruničić, zbog sumnje da su pripremali likvidaciju pripadnika suparničkog klana.

”Jedno lice u čijem stanu je vršen pretres, se prilikom preduzimanja radnji pretresa, dalo u bjekstvo. Policija preduzima intenzivne radnje na lociranju i lišenju slobode ovoga lica. U toku su dalje policijsko-tužilačke radnje i pretresi na ostalim lokacijama, te će, nakon završetka istih javnost biti blagovremeno obaviještena”, saopšteno je iz Uprave policije.

Braća Stefan i Martin Janković u u policijkoj evidenciji označeni kao bezbjednosno interesantna lica.

Stariji Janković hapšen je prije par godina zbog iznude, a njegovom bratu Martinu suđeno je zbog optužbi da je, kao maloljetnik, 2015. godine u Baru pokušao da ubije sugrađanina Petra Popovića.

Policija je 2018. godine u kući koju njih dvojica koriste, pronašla arsenal oružja, optičke nišane, ručne radio-veze, bajonet i eksploziv. Od njih su tada privremeno oduzeli i blindirani “Audi A8” i još tri četvorotočkaša.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana