Nova zaplijena cigareta u Slobodnoj zoni Luke Bar

Photo: Uprava prihoda i carina

Službenici Uprave prihoda i carina (UPC), sprovodeći akciju sprečavanja krijumčarenja duvanskih proizvoda, kontrolisali su kontejnere u Slobodnoj zoni Luke Bar i tom prilikom otkrili skriveni magacin-kontejner u kojem se nalazilo ukupno 1.120 paketa cigareta brendova Montreal i Cosmopolitan.

Izvor: RTCG

U saopštenju UPC se navodi da se vrijednost procjenjuje na 850 hiljada eura.

“Pomenute cigarete nijesu nigdje evidentirane zbog čega se osnovano sumnja da se radi o zalihama koje šverceri nijesu mogli iznijeti iz Slobodne zone. Tokom akcije kodnog naziva ‘Zaključavanje’, koja je sprovedena po naređenju direktora UPC Rada Miloševića, prekontrolisani su svi kontejneri u Luci Bar – tačnije 786 praznih i 185 punih kontejnera”, navodi se u saopštenju.

Uprava prihoda i carina izvještaj o zatečenom stanju dostaviće nadležnom Tužilaštvu na ocjenu da li ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

“Pojačan je nadzor na svim graničnim prelazima, a detaljno se prate i regularne pošiljke cigareta koje tranzitiraju kroz Crnu Goru. U posljednjih nekoliko nedjelja Uprava prihoda i carina oduzela je 148.139 paketa cigareta”, kazali su iz UPC.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana