Ubica Šakovića nosio bijelu košulju i kačket

Mjesto ubistva Milića Šakovića (foto: RTCG)

Prvi nalazi istrage govore da Milić-Minja Šaković u momentu ubistva bio u društvu drugih bezbjednosno interesantnih lica, Ognjena Kaženegre i Vjekoslava Lambulića koji se u policijskim evidencijama navodno tretieaju kao pripadnici budvanske kriminalne grupe. Šaković ubijen je u petak veče oko 23:20 časova u u pucnjavi kod bedema budvanskog Starog grada.. 

Izvor: MANS

Policija vjeruje da je ubica Šakovića muškarac srednjeg rasta koji je bio obučen u bijelu košulju i imao bijeli kačket, što se vidi na snimcima sa video nadzora jednog od ugostiteljskih objekata u blizini mjesta ubistva.

Podgorički nezavisni dnevnik “Vijesti” je iz izvora bliskim istrazi saznao da je ubica prišao stolu, izvadio pištolj i s udaljenosti od pola metra pucao u potiljak Šakoviću, koji je pao na pločnik. Nakon toga ispalio je još dva hica u Šakovića, a potom i još tri.

Milić-Minja Šaković (foto: Boris Pejović)

Jedan od očevidaca ispričao je “Vijestima! da je zbog pucnjave nastala panika – gosti su polijegali ispod stolova, a s obližnjih terasa ljudi su počeli da bježe. To je olakšalo i bijeg ubici koji je potrčao ka hotelu “Mogren”, a potom uskim putem ka naselju Gospoština.

Ubijenog Šakovića policija i tužilaštvo označavali su kao važnog člana škaljarskog klana koji već osam godina ratuje sa suparničkim kavačkim klanom. U sukobu u kome je ubijeno više od 60 osoba, Šaković se do ubistva najmanje još dva puta našao na meti ubica.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana