Odloženo suđenje za ubistvo Đuričkovića

Đuričković

Za ubistvo Radomira Đuričkovića su osumnjičeni Vukan Vujačić, Igor Mašanović i Mario Milošević. Oni su u julu 2018. godine uhapšeni na Kosovu, a potom izručeni Crnoj Gori gdje su optuženi za ovo ubistvo.

Izvor: MANS

Suđenje Miloševiću, Vujačić i Mašanoviću a za ubistvo Radomira Đuričkovića odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za 4 jul. ove godine zbog službenog odsustva predsjednika vijeća.

Đuričković je ubije u oktobru 2016. godine u blizini svoje kuće na Cetinju.

Milošević, Vujačić i Mašanović optuženi su da su kao saizvršioci ubili Đuričkovića i sa umišlajem doveli u opasnost život Milorada Radulovića.

Prema navodima optužnice, optuženi su nakon kraćeg praćenja sačekali da Djuričković uđe u svoje vozilo „tiguan“, a oštećeni Radulović na mjesto suvozača. Kada je Đuričković krenuo vozilom u pravcu Bajove ulice, okrivljeni Mašanović je vozilom „reno megan“ ušao u suprotnu kolovoznu traku.

Đuričković je bio prinuđen da zaustavi vozilo, nakon čega je okrivljeni Milošević s mjesta suvozača, iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom pravcu.

Milošević, Mašanović i Vujačić nakon ubistva pobjegli su vozilom “reno megan”, iz kojeg je pucano na Đuričkovića, i uputili se u pravcu seoskog puta Gornji Ceklin – Ljubotinj, navodi se u optužnici.

“Gdje su zapalili putničko vozilo… u kojem su prethodno ostavili navedenu automatsku pušku koja je korišćena u izvršenju krivičnog djela, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu”, piše u optužnici.

Prema pisanju medija, Đuričković je bio kum Cetinjanina Gorana Radomana koji je u februaru 2015. ubijen u Beogradu i u rođačkim vezama sa pokojnim Goranom Đuričkovićem, koji je krajem oktobra 2015. godine likvidiran u Budvi. Radomana su bezbednosne službe označile kao člana kriminalnog „škaljarskog klana“ iz Kotora.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana