U Luci Bar zaplijenjeno 4.000 paketa cigareta

Foto: Uprava prihoda i carina Crne Gore

Četiri hiljade paketa cigareta raznih brendova, vrijednih oko 3,5 miliona eura, zaplijenjeno je u jučerašnjoj akciji “Tranzit”, koju su u Luci Bar izveli carinici u saradnji sa Ministarstvom unutrašnih poslova (MUP) i Upravom policije (UP) saznaje Televizija Vijesti.

Svetlana Đokić (TV Viijesti)

Izvori TV Vijesti otkrivaju da su zaplijenjene cigarete vlasništvo firme “Lenira international”, iz američke savezne države Delaver, kao i da za sada niko nije procesuiran.

Cigarete su, objašnjavaju sagovornici TV Vijesti, zaplijenjene u skladu sa carinskim zakonom.

Akcijom je rukovodio direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević, kojem je od imenovanja ovo treća zaplijena, a kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti, već narednih dana se mogu očekivati nove.

Milošević, kako saznaje TV Vijesti, u cilju detaljnih provjera, planira zaključavanje svih kontejnera u Slobodnoj zoni Luke Bar, tako da oni neće moći izaći iz zone bez odobrenja UPC.

Sagovornici TV Vijesti, zbog istrage koja je u toku, nisu mogli da saopšte više detalja o akciji ali ističu da se prikupljaju dokazi o poslovanju firme u čijem vlasništvu su bile sporne cigarete, ali i crnogorskih firmi, koje se bave špedicijom.

Iz UPC je zvanično saopšteno da je ta institucija u saradnji sa MUP Crne Gore i Upravom policije, realizovala novu akciju u cilju obračuna sa švercom cigareta.

“U Luci Bar oduzeto je osam kontejnera, okvirno 4.000 paketa cigareta, čija je vrijednost oko 3,5 miliona eura. Vlasnik cigareta je kompanija “Lenora International”, uvezana sa firmom “Playmaker”. U toku proteklih mjesec dana, od dolaska nove uprave, intenzivirana je borba protiv šverca cigareta, o čemu svjedoči činjenica da je ovo već treća velika akcija zapljene. U pomenutom periodu nadležne službe u Crnoj Gori zaplijenile su više cigareta nego bilo koja zemlja Evrope”, piše u saopštenju UPC.

“Koordiniranim akcijama i saradnjom popravljamo imidž države i nećemo stati u namjeri da šverc cigareta preko naše države odlučno suzbijamo, jer Luka Bar treba da postane okosnica razvoja Crne Gore, a ne švercerska tačka”, navodi se u saopštenju UPC.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana