Krstovići ponudili skoro 2,5 miliona eura da se brane sa slobode

Budimir Krstovic, foto: Luka Zeković

Branioci Budimira i Marine Krstović ponudili su podgoričkom Višem sudu jemstvo od gotovo 2.500.000 eura, da ih puste da se sa slobode brane optužbi za šverc 1,2 tone kokaina.

U dva odvojena postupka – prvo optuženi Budimir, a potom njegova kćerka Marina, pred sutkinjom su obećali da neće bježati ako ih pusti na slobodu i da neće ometati sudski postupak na bilo koji način.

Televizija Vijesti prenosi da branioci Krstovića vjeruju da nema razloga da se prijedlog za jemstvo ne usvoji.

Sutkinja Višeg suda Vesna Kovačević saopštila je da će odluku donijeti do kraja sedmice.

Branilac Budimira Krstovića, advokat Dragoljub Đukanović, za TV Vijesti rekao je da je za svog klijenta ponudio jemstvo u iznosu od milion i 200 hiljada eura:

“Koje se sastoji u hipoteci na porodičnu kuću koja se nalazi u selu Mojanovići i na obveznice, odnosno hartije od vrijednosti koje se nalaze u CKB banci”.

Branilac njegove kćerke Marine, advokat Stefan Jovanović, objasnio je da za nju podnijet prijedlog za određivanje jemstva koje glasi na ukupan novčani iznos od 1,250.000 eura:

“Koje se sastoji u konstituisanju hipoteke na nepokretnostima koje su u svojini porodice Krstović”.

Uz jemstvo, branioci Krstovića Višem sudu predložili su da, ako treba, njihovim branjenicima odredi neku od mjera nadzora – oduzimanje putnih isprava, zabrana napuštanja mjesta prebivališta, svakodnevno javljanje nadležnom državnom organu ili zabranu napuštanje stana uz elektronski nadzor.

Jovanović je istakao da ponašanje okrivljene Marine Krstović od prvog dana, odnosno njena spremnost na saradnju i činjenica da se stavila na raspolaganje nadležnim organima, da je prošla poligraf, bila na slobodi dva dana što nije iskoristila da pobjegne, dovoljno govori da je prijedlog za jemstvo osnovan.

Marina Krstović, foto: Luka Zeković

I njegov kolega Đukanović istakao je da je okrivljeni Budimir bio u Beogradu kada je u njihovom magacinu pronađen kokain i da je odmah došao.

“Nakon puštanja na slobodu oboje su bili kući, gdje je i odredio sudija za istragu, što pokazuje njihovu maksimalnu saradnju. Optužnica je potvrđena i očekujemo da se uskoro održi suđenje…Potpuno smo sigurni da će dokazati svoju nevinost”, kazao je Đukanović.

Početak suđenja Krstovićima zakazan je za poslednji dan februara.

Optužnicom više tužiteljkeTanje Božović na teret im se stavlja šverc 1.206 kilograma kokaina, pronađenog u njihovom magacinu u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice.

Izvor: ND Vijesti

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana