Zaplijena oko pola tone kokaina u Podgorici

Oko pola tone kokaina pronašli su juče radnici trgovinskog lanca „Voli“ u pošiljci banana koja je stigla u magacin ove kompanije. Zaplijenom su se pohvalili ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, a iz policije i tužilaštva se još nisu oglasili.

Kokain su, kako pišu „Vijesti“, prvobitno pronašli carinici u Luci Bar skriven u pošiljci banana, ali im je policija naložila da puste pošiljku da izađe iz luke kako bi vidjeli kome je namenjena.

Stigla je, međutim, u magacin kompanije „Voli“ gde su je pronašli radnici i prijavili policiji.

Droga je upakovana u pakete nalik na cigle, a oni su obiljeleženi natpisima S.R.B. i R.S.B.

Iz Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva još se nisu zvanično oglasili o ovom slučaju.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović čestitao je „uspešnu akciju zaplijene više stotina kilograma droge”, dok je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović podijelio fotografiju sa paketima kokaina i istakao da se nastavlja borba protiv narko-kartela.

Abazović je na svom tviter nalogu naveo da je ovo druga velika zaplijena droge u poslednjih pet mjeseci. Naime, krajem avgusta prošle godine crnogorska policija zaplijenila je više od tone kokaina i uhapsila dvije osobe. I ovaj kokain pronađen je u pošiljci banana, tada u mjestu Mojanovići u Zeti.

Trgovniski lanac „Voli“ čiji su radnici juče pronašli kokain u većinskom je vlasništvu biznismena Dragana Bokana.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana