Suđenje za šverc kokaina na “Jadranu” odloženo za januar

"Jadran", foto: Siniša Luković

Suđenje optuženima za šverc oko 60 kilograma kokaina na brodu “Jadran” koje je za danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za januar naredne godine.

Advokat Marko Damjanović, kojeg je sud postavio za novog branioca po službenoj dužnosti okrivljenog koji se nalazi u bjekstvu, zatražio je odlaganje glavnog pretresa radi pripremanja odbrane.

U optužnici specijalnog tužioca se navodi da su za šverc oko 60 kilograma kokaina okrivljeni Vladimir M. Račić, koji je u bjekstvu, Dejan D. Rovčanin, takođe u bjekstvu, Duško V. Radenović, Radomir R. Osmajić i Vojin M. Stupar.

Prema navodima optužnice, u cilju realizacije kriminalnog plana, okrivljeni Duško Radenović zajedno sa Milošem Kulićem, stariji vodnik u Ratnoj mornarici Crne Gore, koji je rješenjem Višeg suda u Podgorici određen za svjedoka saradnika, su 17. aprila 2019., po prethodnom dogovoru, sa umišljajem podstreknuti na izvršenje krivičnog djela od okrivljenih Račića i Rovčanina.

Okrivljeni Račić i Stupar su kao saizvršioci izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, dok je i Radenović počinio ista krivična djela. Okrivljeni Račić i Rovčanin su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a, stav 1, a okrivljeni Radenović, Osmajić i Stupar stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a, stav 2, krivičnog zakonika Crne Gore.

Izvor: ND Vijesti

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana