Lazović: Nisam naređivao Bakoviću, o Belivuku ću s tužiocima

Lazović, Foto: Boris Pejović

Doskorašnji pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović nije htio Vijestima da odgovori da li je on izdao nalog za ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru optuženim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, rekavši da to reći tužiocima na saslušanju.

Smijenjeni šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije dodao je da je u tom predmetu izviđaj u toku i da ga neće komentarisati.

”Vrlo odgovorno ću se odnijeti prema tome. Naravno, daću izjavu nadležnim organima. Moj princip je, pogotovo kad su izjave političke, da ih ne komentarišem. Da sam odgovarao na sve izjave, ne znam gdje bi mi bio kraj”, rekao je on.

Odgovarajući Vijestima na pitanje da li je mogao narediti takođe smijenjenom šefu Sektora kriminalističke policije Enisu Bakoviću – da otvori granicu za beogradske kriminalce, rekao je da su svi pomoćnici direktora bili u istoj ravni:

”Sa istim statusom. Niko nije bio izdvojen”, kazao je on.

Baković, koji je juče saslušan po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, nakon saslušanja nije odgovarao na poziv novinarke Vijesti.

Lazović i Baković pomenuti su u toj istrazi tek nakon što su u srijedu veče, po nalogu osnovnog državnog tužioca Vukasa Radonjića, uhapšeni policijski rukovodioci Aleksandar Bošković i Saša Đurović.

Oni su juče pušteni na slobodu po nalogu SDT-a.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, njih dvojica su nadređenim kolegama rekli od koga su dobili nalog da Belivuku i Miljkoviću krajem decembra prošle godine dozvole da uđu u Crnu Goru.

Uprkos tome, tužilac Radonjić tražio je od policije da načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u SBPK i šef jedinice za potrage budu sprovedeni u betonjerku.

Njegove kolege iz tužilaštva kojim rukovodi Milivoje Katnić, tvrde, međutim, da nema osnovane sumnje da su ta dva policajca izvršili krivično djelo.

”Analizom svih prikupljenih dokaza ocijenjeno je da nema osnovane sumnje da su A.B. i S.Đ. koji su prethodno, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišeni slobode, izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, pa je dat nalog Specijalnom policijskom odjeljenju da se navedena lica puste na slobodu”, saopštili su juče iz SDT-a.

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana