Velika količina cigareta nestala iz Slobodne zone Luke Bar

Foto: ND Vijesti

Velika količina cigareta odvezena je kamionom iz jednog skladišta u Slobodnoj zoni Luke Bar, utvrdili su nadležni iz Uprave prihoda i carina, potvrdila je Vijestima vršiteljka dužnosti direktorice UPC Milena Petričević.

Zbog toga je, kaže, suspendovala sedam carinika u čijoj smjeni se to dešavalo.

Milena Petričević, foto: Boris Pejović

Ona je na licu mjesta sa pripadnicima Uprave policije i forenzičarima, koji izuzimaju tragove i utvrđuju količinu nestalih cigareta.

Petričević je objasnila da je krađa otkrivena danas, nakon što su službenici UPC krenuli u popis cigareta i duvanskih proizvoda smještenih u skladištima Slobodne carinske zone.

“Indikativno je, a možda i slučajno, da se juče kada smo trebali da zaopčnemo popis, desila dojava o bombi u Luci Bar, zbog čega su svi, pa i službenici UPC morali biti evakuisani. Aktivnosti smo započeli danas, popisujući sladišta u Port of Adria, međutim, i ta aktivnost morala je biti prekinuta, zbog saznanja koje je utvrdio zaposleni u Carinskoj ispostavi Slobodne zone – obilaskom određenog skladišta, ustanovljeno je da je fizički oštećena zaštitna plomba postavljena 1. januara. O tome je, shodno hijerarhiji, obavijestio svog prvog pretpostavljenog, a on mene kao starješinu organa. Nakon toga sam u dogovoru sa pomoćnikom za Sektor bezbejdnosti izdala nalog Port of Adrii da pregledom snimaka nadzornih kamera utvrde da li je samo oštećena plomba, ili je eventualno bilo ulazaka u skladište. Uvidom u sninmljeni materijal sa nadzornih kamera utvrđeno je da je u to skladište više puta ulazilo određeno transportno sredstvo”, kazala je ona.

Petričević dodaje da je nakon tog saznanja obavijestila direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

“Za sada ne mogu precizirati količinu nestalih cigareta, niti iznostit detalje, jer sam upravo u Slobonoj zoni Luke Bar, gdje sam došla odmah nakon saznanja zaoštećenu plombu. Tu sam sa načelnikom Centra bezbjednosti Bar Veselinom Tabašem i timom za forenziku koji izuzimaju dokaze. Svakako, ono što sam i ranije rekla, očigledna je sprega mafije sa pojedincima u Luci i Carinama. Znam da je tri mjeseca, koliko sam na čelu UPC kratak period, ali i danas im poručujem da sam od prvog dana namjerna dastanem na rep mafiji, a radi se o ozbiljnim kriminalnim grupama”, kazala je Petričević.

Izvor: ND Vijesti

© 2022 Sva prava zadržana

© 2022 Sva prava zadržana